+46760056406

Over ons

Over ons

Al jaren (vele vakanties) zijn we bekend met Zweden en hebben uiteindelijk besloten om in dit prachtige land te gaan wonen en te werken. Eind 2021 hebben we Going North overgenomen en richten ons op outdoor activiteiten, visvakanties, wintervakanties en losse appartementen verhuur.

Wij bieden zowel activiteiten voor individuele als voor groepen en complete vakantiepakketten aan. We hopen dat je net zoveel van Värmland geniet als wij.

Groet Richard & Julia

 

Tussen de Scandinavische hoofdsteden Stockholm en Oslo vind je de hartvormige regio Värmland. Een regio die alles te bieden heeft wat een natuurliefhebber zoekt: meren en rivieren, valleien, heuvels en bergen. Een perfecte plek voor buitenactiviteiten en het ontdekken van de wildernis.

Värmland is prachtig indrukwekkend, met zijn glooiende heuvels, diepe bossen en talloze meren. Het is een ideale bestemming voor mensen die houden van outdooractiviteiten en de natuur willen verkennen. De Klarälven is een prachtige rivier en het Vänernmeer biedt tal van mogelijkheden voor watersporten. het spotten van de “Big Five” van Zweden is een onvergetelijke ervaring voor dierenliefhebbers. Värmland biedt voor elk wat wils, of je nu op zoek bent naar avontuur of gewoon wilt ontspannen en genieten van de prachtige natuur.

De naam Värmland komt van het Zweedse woord “varm” wat warm betekent. Het landklimaat van Värmland zorgt dat het in de zomermaanden gemiddeld rond de 20 graden Celsius is. Het klimaat van Värmland is dus inderdaad relatief mild in vergelijking met andere delen van Zweden, maar het kan nog steeds erg koud worden in de winter, dus warme kleding is dan zeker aan te raden.